Go Samy Go....Picat!! Picat!!

Fuuuhhh.... itulah Samy Vellu. Masih dengan stail kepimpinannya yang autokratik. Ugutan digunakan sebagai strategi untuk memenuhi kehendak hati. Persis stail samseng!! Ugut... ugut... ugut.... Picat.. picat.. picat...

Yang ternow, dia ugut akan pecat si Mugilan calon MIC dalam UMNO. Ha... ha... ha... Orang kata, now... dalam UMNO ada MIC. UMNO ternganga tak dapat bertanding, jadi dia orang letak calon MIC mereka sebagai proksi. Siapa dia...?? Yes.... Mugilan!! Siap buat promosi lagi untuk lariskan Mugilan. Dey.... Mugilan, jangan jadi kuda tunggangan UMNO la. You mesti ada sedikit maruah la!!

Karnivor betul sifat UMNO ni. Udahler UMNO 'makan' Melayu.... la ni depa nak 'makan' India pulak. Dan... yang jadi mangsa ialah India MIC. Si Mugilan ni .... senang depa nak kunta-kinte kot?? Aha... jadi burung kakak tua depa!! Mr Yes... Yes.., Mr No... No... Puppet yang mereka boleh pull the string!!


Kesian si Mugilan jadi mangsa. Jadi kesayangan UMNO tetapi kebencian di pihak Samy Bellu dan partinya sendiri, MIC. You terpilih jadi calon..... you're a traitor yang memporakperandakan parti. So.... OUT YOU GO!! Brutal betul approach Samy Bellu ni..


Udahler UMNO.... jangan menyibuk hal parti lain. Dah ditentukan kerusi itu untuk MIC, biarler mereka yang settlekan pasal calon mana yang mereka suka. Orang India suka Palanivel.... biaq pi la. Kalau orang Melayu tak mau Palanivel...... pandai-pandailah komer pujuk or... lagi baik, kalau komer sabotaj jer si Palanivel tu. Bior dia kalah... Puas hati!!


Ater.... Zaid pun dulu orang komer juga. Melayu pulak tu... Melayu yang ada pendirian. Melayu yang sanggup bekerja kuat. Tak rugi Melayu Hulu Selangor pangkah dia. Bagi ler dia chance. Sebabnya.... di bawah Pakatan Rakyatlah komer akan lebih sejahtera. UMNO apa ada....?? Asyik-asyik menipu dan mentekedarah duit rakyat jer. Rakyat mampuih pi la..... asalkan pemimpin mereka 'kenyang'.


Itu masalah dalam BN tetapi... hati ini, teringin juga nak tahu, setakat mana gahnya Samy Vellu sebagai Presiden MIC dan sebagai satu kuasa pendesak. Oleh itu... kita tunggu lepas pukul 10.00 pagi nanti.... siapa calon MIC yang dipilih, Mugilan atau Palanivel??

Sumber: Malaysiakini

Sumber artikel: http://motherof3mohd.blogspot.com/

 
Load Counter