Dah keluar pun...

Si Zahrain yang sour grape dengan tindakan para pemimpin Pakatan Rakyat khususnya daripada PKR dan DAP terhadapnya, akhirnya telah say goodbye... sayonara..

Aha... kan baik macam tu. Hilang ler pening kepala PKR. Patutnya awal-awal lagi dah keluar. Apa-apa pun... hang dah ambik satu tindakan yang telah mengurangkan beban orang lain. Thank you very-very much. Baguslah... jangan susahkan urusan orang lain.

La ni..... si Zahrain sah dah keluar tetapi dia kata dia keluar secara berprinsip. Keluar... tapi tak masuk tong taik UMNO. Dia jadi MP bebas yang non-BN friendly. Ai... not BN-friendly?? So.... friendly dengan siapa? Wei... hang toksah nak auta la... Tak der maknanya!!

Mungkin dia nak jadi MP yang rakyat-friendly kot?? Tapi rakyat pilih dia untuk jadi MP Pakatan Rakyat, bukan non-BN friendly. What ever ler... since now hang dah keluaq daripada PKR/Pakatan Rakyat, adalah lebih afdal, kalau hang letak jawatan and let the people decide once more, whether they are okay with an MP bebas yang non-BN friendly or they still prefer a Pakatan Rakyat MP. Ini baru gentlemen namanya.. Ada berani ka??

Apa yang dia boleh buat untuk rakyat jika jadi MP bebas?? Nak berjuang untuk rakyat apa ke bendanya. Kan pepatah Melayu dah kata.... Bersatu teguh, bercerai roboh. Sebilah batang lidi nak menyapu.... mana bersihnya weh oi. Tak memberi apa-apa impak.

Pelik... ngapa dia tak masuk UMNO atau isytihar BN-friendly??

Ada dua tiga kemungkinan....

Mungkin... nak tunjuk yang dia ada prinsip. Prinsip apa ke jadahnya kalau keluar PKR/PR pun sebab tak puas hati pasal $$$$$$ dan kedudukan. Pooorraahhh... apa pun alasan yang dia beri, rakyat Bayan baru tak boleh terima punyer!! Pengkhianat tetap pengkhianat!!

Mungkin juga... dia malu nak sertai UMNO sebab tak der jemputan rasmi. Nanti nampak sangat, hidung tak mancung pipi yang tersorong-sorong... Atau... tiada tawaran lumayan seperti yang diperoleh oleh katak-katak dari Perak.

UMNO pun... mungkin malu-malu untuk terus pikat si katak bagi mengelakkannya digelar parti pengutip katak. Ha.. ha.. ha.. tambah pulak katak yang dikutip ialah katak-katak haprak yang tak da maruah. Katak tunggangan semata-mata.

Jadi... sama-samalah kita tengok. Tunggu dan lihat... berapa lamakatak dari Penang ni boleh bertahan menjadi MP bebas non-BN friendly??

Ha.. ha.. ha... ha.. TANZAHZUL. ZAH... dah keluarq, tinggal TANZUL. Hangpa, bila lagi?? Jangan tunggu lama-lama, ya?? The sooner the better....

Sumber: http://motherof3mohd.blogspot.com/

 
Load Counter