Takutkan Puaka... Berdosa ke??

Ini ada sedikit nasihat kepada sesiapa yang kempunan atau ada hati nak masuk UMNO... parti Melayu tetapi sebutan masih ikut sebutan bahasa penjajah. Begitulah kuatnya kasih dan sayang mereka kepada penjajah.

Sebab itu, sekarang mereka ikut stail penjajah. Kalau dulu orang putih menjajah kita. Sekarang... demer pulak yang menjajah kita. Siapa yang peka... sedor ler tapi, bagi demer yang lena.. hanyut ler komer!!

Fikir baik-baik sebelum masuk UMNO. Sebab... bila udah masuk, komer akan menjadi, samada lembu yang akan dicucuk hidung... yang akan kena perbodoh macam lembu atau, komer akan jadi burung kakak tua.... yang hanya boleh kata 'yes' sahaja atau komer akan jadi kumpulan head-banging yang kerja komer asyik kena angguk-anggukkan kepala saja. Ingat... angguk-angguk jer, geleng-geleng tak boleh tau!!

Kalau komer geleng-geleng kepala.... maknanya komer akan berada dalam bahaya. Kalau komer pegang jawatan... jawatan boleh lenyap!! Kalau komer jadi menteri atau timbalan menteri, alamatnya... tergugurlah kamu macam nangka busuk!!

Dalam keadaan senario politik negara sekarang... ada dua nama yang rasanya bakal dipenggal daripada jawatan yang mereka pegang. Sorang... menteri berkepala botak. Kuat benor dia berkokok sehinggakan sakit telinga orang Satu Malaysia. Kokoknya pulak... menentang BTN ejen propagandaUBN. Tapi... ini mungkin lakonan demer jer kot untuk mempromosikan Satu Malaysia. Satu Malaysia udah ada... buat apa BTN?? Satu Malaysia udah baik sesangat dah... so... kita promote jer Satu Malaysia habis-habisan.

Sebab kedua mengapa ayam sabungan botak UMNO ni, mungkin digugurkan... ialah kerana kuat dan deras benor lawan mentor si Najib. Ada ke, dikatanya orang tua rasis!! Kempunan nak jadi PM lagi ler!! Sorang... biadap dan sorang lagi... bior padan mukanya!!

Sorang lagi yang akan meninggalkan kerusi empuknya di YADIM ialah Ustaz UMNO, si Nakhaie Ahmad. Uuuuu.... kesalahan dia besar. Dia kata.... ROSMAH BERDOSA sebab TAK TUTUP AURAT!!!

Dia ni sebenornya kena perangkap dengan soalan yang ditanya oleh salah seorang peserta dalam wacana yang dianjurkan Urusetia Penerangan Kerajaan Negeri di Kelantan Trade Centre. Terkulat-kulat dia terpaksa menjawab solan cepu mas.

Nasib ler... Mau tak mau terpaksa ler juga jawab dengan betul, tak boleh nak elak dan kelentong. Nanti kena tibai pulak. Jawab mampus... tak jawab pun mampus!! Kesian kat dia. Itulah dia nasib ulamakUMNO. Ater...sapa suruh gatei masuk UMNO!!

Kita tengok ajerlah nanti, samada dia masih kekal dikerusi empuk YADIM atau....??

Aha... kepada demer-demer yang rasa-rasa nak masuk UMNO, macam mana?? Nak proceed atau nak lupakan niat di hati?? Pikir-pikirkan lah....

Sumber gambar: intanhijau.blogspot

Sumber: http://motherof3mohd.blogspot.com/

 
Load Counter